Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΣΤ' Τάξη...από μακριά! "Κλασσικά Εικονογραφημένα" με Ήρωες της Επανάστασης του 1821!


Με το μυαλό στη γιορτή που ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε και σταματήσαμε απότομα, ας διαβάσουμε τώρα, που μένουμε σπίτι, τα εξαιρετικά όσο και νοσταλγικά  παρακάτω "κλασσικά" κόμικς μιας άλλης, παλαιότερης εποχής. Βιογραφικές, εικονογραφημένες ιστορίες για τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, που αύριο γιορτάζουμε και που από τις θυσίες και τις φωτισμένες προσπάθειές τους φύτρωσε ο σπόρος της απελευθέρωσης της πατρίδας μας...Ήρωες, με τους οποίους ήρθαμε κοντά φέτος με το μάθημα της Ιστορίας. Κάντε κλικ στις εικόνες και διαβάστε περιστατικά από τη ζωή των Ηρώων. Με την μπάρα, κάτω δεξιά, μεγαλώστε το μέγεθος της σελίδας για καλύτερη ανάγνωση...
 
http://issuu.com/anagogi/docs/____________-________-_______________-_-__-1049-_-?mode=window

http://issuu.com/anagogi/docs/____________-________-_______________-_-__-1230-_-?mode=window

http://issuu.com/anagogi/docs/________-_______________-________-__-1029-_-______?mode=window

http://issuu.com/anagogi/docs/___________-________-_______________-_-__-1268-_-_?mode=window

http://issuu.com/anagogi/docs/________________-________-_______________-_-__-105?mode=window


Ετικέτες ,

ΣΤ' Τάξη... από μακριά! Αναγνωρίζουμε ρήματα...

Αποτέλεσμα εικόνας για ρήματα


Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρονται οι αλλαγές που φέρνει η νέα τεχνολογία στη ζωή μας. Να υπογραμμίσετε (και με υπογραμμιστή ) τα ρήματα και να τα αναγνωρίσετε, όπως κάναμε και στην τάξη. Προσοχή, μην ξεφύγουν τα ρήματα που σχηματίζονται περιφραστικά (με δυο λέξεις) και τις υποτακτικές πχ: έχει βρε, να πραγματοποιούμε.

Η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας δείχνει πόσο έχει προοδεύσει ο άνθρωπος, καθώς και τις δυνατότητες που έχει. Μέσα σε μικρό διάστημα λίγων χρόνων είδαμε να εισβάλλουν στην ζωή μας συσκευές που οι πρόγονοί μας δεν θα μπορούσαν να φανταστούν. Όσα περιμέναμε, αλλά και ακόμα περισσότερα, έγιναν πραγματικότητα. Μάλιστα, είμαστε σίγουροι πια πως αυτός ο ξέφρενος ρυθμός προόδου θα είναι ακόμη πιο έντονος τα τελευταία χρόνια.
Τώρα μπορούμε να μιλάμε από όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρισκόμαστε, με τα κινητά τηλέφωνα. Να πραγματοποιούμε βιντεοκλήσεις. Μπορούμε να ακούμε, αλλά και να βλέπουμε όσα συμβαίνουν σε όλα τα σημεία της γης. Οι μετακινήσεις γίνονται εύκολα και γρήγορα. Η ιατρική έχει βρει λύσεις για πολλά προβλήματα υγείας. Ακόμη και για το καινούργιο μικρόβιο που μας απειλεί, τον κορωνοϊό, σύντομα θα βρει τη θεραπεία.
Νέα επαγγέλματα ξεπροβάλλουν και δημιουργούν καινούργιες θέσεις εργασίας. Μπορεί να έχεις πρόσβαση στη γνώση με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Η ζωή μας διευκολύνεται σε όλους τους τομείς.
Βέβαια, αυτή η τεχνολογική πρόοδος έφερε μαζί της και διάφορα προβλήματα. Η ποιότητα του περιβάλλοντος υποβαθμίστηκε και δημιουργήθηκαν αρκετά  οικονομικά προβλήματα. Σε πολλούς τομείς η εργασία γίνεται πια με μηχανές, οι οποίες όμως αντικατέστησαν τον άνθρωπο.  Πολύ συχνά το άτομο νιώθει ανήμπορο να ακολουθήσει τα τεχνολογικά άλματα κι αισθάνεται ότι μένει πίσω από τις εξελίξεις.
Αρκετές φορές οι άνθρωποι  χρησιμοποιούν  τις γνώσεις τους  για την κατασκευή όπλων, τα οποία σκορπούν τη δυστυχία και τον πόνο.

είναι:                   ρήμα                                   είναι:
συζυγίας:                                                       συζυγίας:
φωνής:                                                           φωνής:
χρόνου:                                                          χρόνου:
έγκλισης:                                                        έγκλισης:
αριθμού:                                                         αριθμού:
προσώπου:                                                   προσώπου

Ετικέτες