Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Θεατρική Κυριακή: "ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ"


Η πρόταση του σχολείου μας για σήμερα Κυριακή, την τελευταία του Μαρτίου και άλλη μια Κυριακή που μένουμε με υπομονή στο σπίτι είναι...Θέατρο! Πήτερ Παν! Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα παραμύθια, που γράφτηκε από τον J. M. Barrie το 1902 και αρχικά αποτέλεσε τμήμα ενός μυθιστορήματος για ενήλικες "Το μικρό λευκό πουλί". Μέσα στα επόμενα χρόνια, το κομμάτι που αφορούσε στον Πήτερ Παν απομονώθηκε, έγινε θεατρικό και ιστορία για τα παιδιά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:  Ο Πήτερ Παν είναι ένα αγόρι που μπορεί να πετάξει, που μένει σε μία χώρα που ονομάζεται "Χώρα του Ποτέ" και που δε μεγαλώνει ποτέ. Στην Χώρα του Ποτέ ζουν μαζί του τα χαμένα αγόρια, τα οποία τον έχουν ανακηρύξει και αρχηγό τους. Στο μαγικό αυτό μέρος, θα συναντήσει κανείς και γοργόνες, νεράιδες και πειρατές. Μάχες, μαγεία, όνειρα πλημμυρίζουν την ιστορία του παιδιού που δε μεγαλώνει ποτέ. Από την αρχή της ιστορίας μαθαίνουμε πόσο πολύ αγαπάει ο Πήτερ Παν τα παραμύθια. Άλλωστε μέσω των παραμυθιών καταλήγει να γνωρίσει τη Γουέντι, το μοναδικό κορίτσι που επισκέπτεται την Χώρα του Ποτέ.
Η παράσταση που σήμερα παρακολουθούμε παίχτηκε το 2014 στην Καλαμάτα από μια θεατρική ομάδα που λεγόταν  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. 
Τους ρόλους του έργου ερμήνευσαν οι ηθοποιοί:
  Άντζι: Κατερίνα Βασιλάκη 
Γιάννης: Λεωνίδας Θεοδωρακόπουλος 
Μιχαλάκης: Ντίνος Γυφτέας
 Μητέρα: Θεοδώρα Καρμή 
Σκυλίτσα Νάνα: Γιάννης Δίσκος
 Πήτερ Παν: Νίκος Δημητρακόπουλος 
Τίνκερ Μπελ: Κυριακή Κελεπούρη 
Κος Σμί: Αδάμ Μαλαβάζος 
Κος Σμι: Βασίλης Μπούχαλης
 Παπαγάλος: Όλγα Κωνσταντακοπούλου 
Κάπταιν Χουκ: Διονύσης Νικολακόπουλος 
Πειρατές: Σταυρούλα Αλοίμονου, Παναγιώτα Γεωργανά, Νικίας Δαλκαφούκης, Κανέλλος Δημητριάδης, Αναστάσης Κινινής, Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Μαρία Κωστοπούλου, Αθανασία Λυμπέρη, Αριστείδης Σαμπάτης
 Χαμένα παιδιά: Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Παναγιώτα Βούλγαρη, Σέβη Δημητρακοπούλου, Γιάννης Δίσκος, Δημήτρης Κινινής, Μελιάνα Μάκαρη, Παναγιώτης Σταυρόπουλος, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Βασίλης Τσότρας. 
Γοργόνες: Γιώτα Βασιλειάδη, Ειρήνη Κλαμπατσέα, Μαρία Ναριμανίτσε, Μαρία Οικονομοπούλου, Δέσποινα Παναγιώταρου, Φρόσσω Σάσσαρη, Ειρήνη Τσίμπουρη. 
Πριγκίπισσα Τάιγκερ Λίλι: Έφη Παχή 
Ινδιάνες: Γωγώ Καλογεροπούλου, Μαριλίνα Καράμπελα, Πολυτίμη Μούστου, Γιώτα Νικητοπούλου, Σαββίνα Ντερβίση, Αντωνία Παυλέα, Μιλένα Στεργιούλη, Στέλλα Τζιωρτζίδη, Σταματίνα Φωτοπούλου

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ! 

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα